Travertin

9

Slefuire, curatare, cristalizare, impermeabilizare, lustruire travertin

     Travertinul este o piatră foarte populară ca material de construcție și se inserează mai ales în medii caracterizate de o atmosferă de clasicism și lux.
     Aceasta piatra este folosita pentru realizarea atat a elementelor decorative sculpturale cat si a acoperirilor de podea si pereti. În orice caz, este esențial să lustruiți travertinul pentru a avea suprafețe strălucitoare și frumoase.

Slefuire

Lustruire

Cristalizare & Impermeabilizare

25

     Prin procesul de slefuire , cu ajutorul rasinii bicomponente dar si al utilajelor necesare serviciului , reusim să readucem aspectul initial al suprafetei, oferind lustrul si perfectionarea acesteia . Cu ajutorul serviciilor de degrosare si planeizare, egalizam diferentele cauzate in urma montajului .

      Lustruirea travertinului este o operatie de efectuat periodic pentru a avea suprafete de o mare frumusete care sa reziste in timp. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că nu toate soiurile sunt lustruite, spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu marmura.

    Procesul de lustruire , ofera cu siguranță un efect de semi-strălucire sau strălucitor podelei de travertin, asta in cazul in care zonele suprafetei sunt destul de deterioarate . Pentru pardoselile din travertin în stare bună, o lustruire poate fi suficientă pentru a readuce strălucirea.

     Cristalizarea este un alt proces important pentru rezistenta pe termen lung, efectuat prin intermediul unor paduri speciale si cristalizant lichid, sau praf. Se mai realizeaza cu ajutorul unui impermeabilizant cu efect natural si umed care intra in piatra, ceara de protectie, formand o pelicula ce tine loc de sigilant.

23