Mozaic

slefuire mozaic

Pardoselile din mozaic sunt pardoselile artistice prin excelenta

Slefuire mozaic

     Sunt alcătuite din plăci mici care măsoară în general 1cm pe latură și, dacă vorbim de mozaicurile originale și artistice, se așează manual, gresie cu gresie, pe rând.

Oferim serivicii de slefuire mozaic.

     Pardoselile lustruite din mozaic sunt în general de 2 cm sau mai groase.

     Prin urmare, după ce s-a constatat grosimea suprafeței mozaic, dacă aceasta nu este șlefuibilă, putem proceda în alte moduri pentru restaurarea și întreținerea acesteia.

Curatarea

Chituirea

Slefuire

Lustruire

Cristalizarea

slefuire mozaic

Slefuire mozaic

     Este o curatare profesionala realizata cu produse si detergenti specifici meniti sa indeparteze murdaria de diverse tipuri.

     Se poate întâmpla ca de-a lungul anilor chitul să se desprindă parțial, creându-se astfel o porozitate care va fi apoi închisă din nou cu chituri adecvate, eventual folosind același tip folosit inițial la realizarea mozaicului.

     Micro-slefuirea este un fel de șlefuire, dar mult mai ușoară. Acest lucru vă permite să eliminați zgârieturile și coroziunile prin abraziuni ușoare, fără a deteriora podeaua.

     Fiind un proces foarte complex și sensibil, praful și murdăria de pe suprafețele plăcilor sunt curățate folosind aspiratoare. Apoi, mașinile speciale de șlefuit efectuează un proces de lustruire cu tehnica „abrazivă” folosind diamant sintetic și rășină. După aceea, se aplică procesul de cristalizare pentru a crește duritatea suprafețelor plăcilor. 

     Procesul de cristalizare pentru mozaic este necesar pentru marirea rezistentei pietrei la uzura si inchiderea porilor rocii, pentru ca apa sau alte lichide sa nu patrunda si sa degradeze piatra. Aceste tratamente ii vor conferi pardoselii tale de marmura o viata indelungata. Cristalizarea se realizeza cu paduri speciale si cristalizant lichid, sau praf (in functie de piatra). Impermeabilizarea se obtine cu ajutorul unui sigilant (ceara de protectie sau lac). Se obtine astfel un strat fin dar foarte rezistent ce va proteja suprafata marmurei.