Granit

WhatsApp Image 2022 08 03 at 12.29.53 3

Slefuire, lustruire, cristalizare granit

     Granit – Găsit la adâncimi mari, granitul este o rocă magmatică naturală cu o dimensiune mare a granulelor. Datorită durității sale mari, poate fi lustruit cu înaltă calitate. Datorită rigidității și densității sale, nu este potrivit doar pentru utilizare în interior, ci mai ales pentru utilizare în exterior. Scările de granit se găsesc adesea în jurul caselor, dar și în spațiile publice.

Slefuire

Lustruire

Cristalizare

     Pardoselile din granit sunt printre cele mai rezistente , capabile să reziste cu ușurință la lovituri și zgârieturi.

     Spre deosebire de marmura, care are origine sedimentară, granitul este un material vulcanic, capabil să reziste la uzură și să reziste la încercările timpului.

     De altfel, podelele din granit sunt folosite cu precădere în afara apartamentelor, tocmai pentru că sunt capabile să reziste mai mult.

     Cu toate acestea, chiar și granitul are nevoie de ajutor la un moment dat, mai ales dacă starea lui nu a fost verificată de ani de zile.

     Șlefuirea începe prin curățarea suprafeței cu un detergent neagresiv, apoi se procedează cu pulverizarea unei soluții de etanșare în punctele critice. Sigilantul se lasă să se usuce, apoi se freacă energic pentru a nivela totul.

     Rezultatul este neted și luminos, granitul reflectând exact așa cum a făcut la început. Podeaua ta va reveni la viață după șlefuire și poți merge pe ea cu încredere.

     Zgârieturile și găurile mici vor dispărea complet, asigurând durata de viață a podelei pentru cel puțin încă zece ani.

     Să trecem acum la a doua tehnică de restaurare a pardoselilor din granit și anume lustruirea. Scopul este de a readuce suprafața la frumusețea ei inițială.

     De obicei, pentru lustruire se folosesc agenți de curățare speciali – care au rolul de a reactiva proprietățile materialului și de a-l ajuta să strălucească din nou.

     In acest caz, intrucat granitul este foarte dur si un tip de piatra de silice, vom varia tipul de produs de cristalizare si vom folosi o singura masina de perie, de preferat o masina de slefuit (mai grea), pentru efectuarea operatiei.

     Cristalizarea granitului va da podelei dumneavoastra de granit strălucirea și splendoarea originală.

WhatsApp Image 2022-08-03 at 12.30.04